dimarts, 20 de febrer del 2007

Taxa per flatulència.

Això diuen. El que passa es que el metà (CH4), la major de les substàncies de rebuig de les cel·lules que fermenten en el nostre aparell digestiu, és un dels gasos que produeixen l'efecte hivernacle. En principi pot ser pensem que aquesta quantitat siga insignificant, però no ho es si concentrem molta "fermentació" en un mateix lloc, com ara Nova Zelanda (prop de Tokelau per a situar-nos). Allí "el metano producido por vacas y ovejas es el principal componente de la emisión de gases invernadero: un 40%", açò va portar al Ministre del Canvi Climàtic (jo no dic res) a intentar posar una taxa de flatuència per corder o vaca, com a mínim curiós. Està clar que les flatulències no són un dels principals problemes del canvi climàtic, però si que ens dóna una idea de la dificultat de responsabilitzar a uns o a altres d'un problema de consciència mundial.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara k dius de canvis climatics i malees... com pot la gent "aparentar" estar preocupada pel mal dels gasos hinvernadero i tot lasunt este... si després vas pel carrer i tot es una malea i una brutea (encara que no siguen gasos dakets)... en part lhome aket de l'article aket te rao -> http://www.20minutos.es/noticia/204013/0/drago/madrid/sucios/

diu:
"¿Cuál fue su último viaje en metro?

Lo cojo a menudo. Da asco. Los españoles son uno de los pueblos más sucios de la Tierra y los madrileños ni te digo. Y los emigrantes, aún peor."

Ara si no mos respetem a nosaltres matexa directament.. es dificil de creure que respetem una capa de no se k .. k no es veu.. i k diu que aumentarà la temperatura de no se aon.. igual algú encara pensa.. "mmm millor... aixina fem clima tipo canarias!" i despres as compren un cotxe de gasoi k no contamina dese k consume poco i anda mucho xdddd ....

Anònim ha dit...

Buenu, observant el mapa podem dir que els nuclis de flatulència estan a la Xina (la salsa agredolça no pot ser bona), a la Índia (tant de curry, malament), a l'Europa de l'est (el vodka és el que té), els EUA (facotr hamburguesa) i uns nuclis a l'Àfrica i a Oceania (serà un grup d'americans menjadors d'hamburgueses metàniques que estan de vacances).
Home, què vols que et diga? Posar una taxa per petar-se als pobres animalets i al seu amo...

Joan ha dit...

No crec que el problema de l'efecte hivernacle el tinguen les vaques... Vaques hi ha hagut sempre, bé tan concentrades en un punt tal vegada no, però la quantitat de CH4 que pot produïr una granga al cap d'un any amb la quantitat de CO2 que emet una sola fabrica en un any és incomparable.

Tal vegada a algun sector dels que visiten aquesta web no els agrada la idea perquè són (futurs) E. Industrials i Químics, però no trobeu que la culpable és la indústria? I significa açò que hagem d'aturar la indústria? No, significa que en lloc de prendre mesures segons la quantitat de diners que ens costarà, la prenguem segons l'impacte que produirà al medi. En definitiva, són conseqüències d'aquest ben volgut sistema nostre, el capitalisme (salvatge, afegiria jo).

Salut!

Xabeli ha dit...

Hi!! El canvi climàtic.. bé és un problema actual (el vaig comentar en el meu exàmen de INI i que sapigueu que vaig treure un 10 en eixa qüestió xD).
Per a donarmos un poc de prestigi als E.Industrials de Química, deuria contarvos..que ser enginyer no es sols fer numerets i que et "footin" durant la carrera. Nos, en un futur (esperem), al fernos càrrec de un problema com aquest existeix una piràmide (ciencia - tecnologia - societat - enginyeria) la qual queda molt bónica si la explicara en aquest cas. Bé lo que vull dir en açò és que en la enginyeria s'estudia la forma de fer-ho (no penseu mal..xD), weno.. de solucionar els problemes de forma que beneficie a la societat, per esta raó els E. en el nostre codi ètic (que wapet queda aixó) ens tenim que fer càrrec de al implantar les nostres tecnologies no afectar a la societat en ninguna de aquestes coses.
M'explique, la idea no em desagrada, estic d'acord casi més bé, ja que és el nostre treball és evitar que passen aquestes coses en la industria, ja que és perjudicial per a la societat. Està clar que es necessita una ajuda de les persones que encara queden en peu. Per aixó pense que tots deuriem de col·laborar un poc en lo que és la contaminació medioambiental que es el causant de aquest problema.

M'enrollat molt? :P
Vinga Bonanit

Anònim ha dit...

Tic dacord amb els 2 ultims commens xDD. Una forma de collaborar serà pos mmm... tirant el teu cotxe vell a la basura i pagar cotxes nous més cars per ex (sobre les noves reformes en el minim dco2 de la UE que volen posar i k els fabricants no estan gens dacort!)...cotxes que no aporten res nou tecnologicament, sols porten un desena daparatets mes per a k no escupisken kaketa pel tubo.. pero seguixen siguen motors de combustio de gasoi o gasolina xDDDDD $$$$$$ ...Eixos E!! mmm amb noves tecnologies es veritat k contaminem un pokiu menos... un pokiu,mai aplega a tot els k els E voldrien i tal volta es per culpa del factor €money€ cosa que miren molt els E. i les seves empreses.. pk no van a fer res perguent diners (als tirarien al carrer)... diguem que estan limitats xDDDDDDD. Sis pugueren fer reformes no costoses i k benificiaren a tots... la solució es inverir money?!? :\

Anònim ha dit...

http://www.breathingearth.net/